Interieur Styling zakelijk

Voor Duo Duo in Hoevelaken heb ik een heel interieur ontwerp gemaakt. De winkel was geheel in het antraciet en had een heren en dames collectie. Doordat de winkel alleen nog maar vrouwenkleding ging verkopen moest het geheel veel vrouwelijker worden. Ik heb gekozen om groen roze en goud toe te voegen aan het interieur. De paskamers zijn lekker over de top door het behang met de Kaketoes, Ananasspiegel en roze fluwelen gordijnen. Elke paskamer heeft een andere kleur behang zodat het eigen wereldjes worden. De bar heb ik zelf getekend. Hij kreeg groene tegeltjes en een houten afgerond blad met een messing rand erlangs. Ook de buitenkant is aangepakt. 2 Kale muren hebben plantenbegroeiing gekregen zodat het pand veel vriendelijker oogt. Verder is de routing en de wandindeling nog aangepakt en is er een grote spiegel geplaatst bij de paskamers en een mooie bank voor degene die moeten wachten.

Amedee in Haarlem had een Hugo Boss dames winkel ernaast. Dat wilden ze veranderen in ook Amedee. De winkel is op 2 plaatsen doorgebroken zodat het 1 winkel is geworden. De basis van de twee winkels waren heel anders. Amedee 1 is een oud pand met houten vloer, bewerkte plafonds en een mooie oude schouw. Amedee 2 (vroeger Boss Dames) is modern en strak. Betonnen vloer, inbouw spots en gestucte wanden. Achterin het pand van Amedee 2 bleek een bewerkt plafond te zitten. Dat was niet zichtbaar bij de vorige indeling. Om Amedee 2 qua sfeer bij de andere winkel te trekken heb ik fotobehang gezocht van een muur waar het ouderwetse behang half vanaf getrokken was. Dat, in combinatie met de betonnen vloer en het bewerkte plafond waarin we een fotobehang van een oude kerkplafond deden gaf de winkel een heel eigen stijl wat toch weer paste bij Amedee 1. In beide winkels heb ik een aantal tafels vervangen voor een werkbank. Overal in de winkel was wat leuks en niet standaards te zijn wat de winkel een hele eigen en aangename sfeer gaf.

Colombo men moest omgetoverd worden tot Boss dames. Boss heeft een zakelijke en cleane uitstraling. De rust en schoonheid van de natuur was het uitgangspunt voor mij. Doordat de winkel een strakke uitstraling heeft wordt het zachter en vriendelijker door de fotobehang wanden van bomen en bladeren.

De kleine Amedee 2 winkel had witte wanden en als enige kleur oranje gordijnen. De fotobehang op de achterwand geeft een gevoel van stof en zachtheid en accentueert de oranje kleur. De rand van de spiegel werd ook oranje en de andere wanden kregen een zachte taupe-beige kleur. Achter de toonbank is een tandje gemaakt met 3D lijsten waarin de sieraden getoond worden. Dat was 1 van de problemen van de winkel.

Colombo men was een hele strakke winkel met witte wanden en alle kleding op 1 hoogte gehangen. Mijn taak was om er meer sfeer in aan te brengen. Op 1 wand hebben we de kleding op 2 hoogte gehangen en op die wand is een fotobehang van New York gehangen. Op de andere lange wand is de wand blauwgrijs metallic geverfd en daar zijn frontstangen bevestigd boven de kledingrekken. In de paskamers is een gevlokt behang geplakt met een motief dat lijkt op flatgebouwen met trappetjes.

Amedee 1 zit in een oud pand met veel details. De sfeer die ik heb toegepast is barok maar dan kleurrijk en over de top. Ik heb gebruik gemaakt van de bestaande elementen. De toonbank en tafels zijn geschilderd. De hoge plafonds met rozetten krijgen een grote kroonluchter. De paskamers krijgen allemaal hun eigen kleur met 2 behangetjes en behangrand in hetzelfde thema. De groene gordijnen varen er al en zijn het uitgangspunt geweest voor het kleurenpalet.